Till startsidan

< Tillbaka till Projekt

PROJEKTFAKTA:

Beställare:

EPG Projektledning

Plats:

Torslanda, Göteborg

År:

2010

Yta:

765 kvm

3 november 2010:

Volvo PV huvudentré

Förslag för en diskret upprustning av Volvo Personvagnars huvudentré, som ryms i den byggnad som fick 1967 års utmärkelse från Per och Alma Olssons fond.

Förslaget fokuserar på att med små medel åstadkomma en varsam förnyelse av det stora entrérummet, som präglas av naturmaterial som skiffer och betong och är en blandning av reception och bilutställning.

Huvudgreppet är en uppgradering av det slitna innertaket, vars gamla plåtkassetter ersätts med ett modernt sträckmetalltak med integrerade armaturer. Rummet förlängs med en del som tidigare varit sluten, och denna bildar en ny reception med café. Glaspartierna kring entrén byts för ökat ljusinsläpp och in- och utförsel av utställningsbilar. Möbleringen är en fortsättning av Lammhults Chicago-stol.

Utvändigt uppgraderas skärmtaket med en stor cirkulär ljusöppning, ny träpanel och ny belysning i form av kraftiga uplights.