Till startsidan

< Tillbaka till Projekt

PROJEKTFAKTA:

Beställare:

Försvarsmakten

Plats:

Skredsvik

År:

2004-05

Yta:

320 kvm

28 februari 2005:

Militärrestaurang

Personalen i Skredsvik behövde en ny matsal, sedan de tidigare flytande faciliteterna avseglat till annan adress. Linnstudio ritade en träbyggnad med panoramafönster för att utnyttja det vackra sjöläget.

Byggnaden är placerad längst ner vid vattnet, med den branta Skredsviksterrängen bakom sig. Den karaktäristiska taklanterninen ger en visuell kontakt med sluttningen, samtidigt som matsalen får ljus från två håll. En skyddad terrass framför det stora glaspartiet ger möjlighet att sitta ute under en stor del av året.

Fasaden är utförd med stående panel, behandlad med järnvitriol. Som kontrast till denna grå yta är de invändiga träpanelerna oljade i en varm ton.

I ett senare skede flyttades byggnaden högre upp i sluttningen, och ändrades till ett annat projekt.