To first page

< Back to Project page

PROJECT FACTS:

Client:

Private

Location:

Heden, Göteborg

Year:

2009

Area:

3 000 sqm

August 10, 2010:

Redevelopment in central Göteborg

A proposed addition and redesign of an older building at Heden in Göteborg.

The original early 20th century building was extended with an additional floor in the 1950s, and used to house the District Court of Mölndal.

The proposed design adds another floor to the building, as well as a penthouse floor on top, thereby making the building match the scale of the adjacent buildings. The upper floor contains space-efficient appartments, whereas the former court spaces are redesigned to contain social functions for the residents. The original facade is rendered in white colour, while the new upper part is to be done as a brick facade.

This project was developed prior to a planned purchase of the building, but will not be executed.