Till startsidan

< Tillbaka till Projekt

PROJEKTFAKTA:

Kund:

Privat

Plats:

Heden, Göteborg

År:

2009

Yta:

3 000 kvm

10 augusti 2010:

Fastighetsutveckling vid Heden

Förslag för en om- och tillbyggnad av en äldre fastighet vid Heden i Göteborg, till centrala lägenheter med hög servicegrad.

Den ursprungliga byggnaden från 1900-talets början byggdes till med en våning på 50-talet, och har rymt Mölndals tingsrätt.

Förslaget innebär att byggnaden förses med ytterligare en våning samt en takvåning, så att den bättre matchar de intilliggande husens skala. De övre våningarna rymmer yteffektiva centrala lägenheter, och de tidigare rättslokalerna omformas till gemensamma utrymmen för de boende. Exteriört målas den ursprungliga fasaden om i gräddvitt, medan den nya övre fasaden utförs i mörkt tegel.

Projektet togs fram inför ett eventuellt köp av fastigheten, men kommer ej att genomföras.