To first page

< Back to Project page

PROJECT FACTS:

Client:

Municipality of Härryda

Project partners:

Askungen Förvaltning
Tvåtumfyra

Location:

Mölnlycke

Year:

2006

Area:

2 500 sqm

May 1, 2006:

Affordable rented flats

What is the solution to the challenge of a future, affordable living? Partnering with Askungen Förvaltning and Tvåtumfyra, Linnstudio entered a competition on this subject in Mölnlycke outside Göteborg.

The L-shaped building is made up of three floors with flats, and a retracted penthouse floor, containing a common day-centre. This is given an attractive situation with roof terraces in two directions. With inspiration from Finland, it is equipped with a sauna.

The concept is based on a building shaped by the context, and a high level of repetition in the design. The building contains 35 one-room and six two-room flats. The sizes vary from 36 to 49 square metres. The same ceiling-high windows are used throughout. The exterior walls are made up of concrete elements.